Manifestació contra les retallades

La comissió contra les retallades de l’ampa de l’escola Jujol volem compartir 10 raons per anar aquest dissabte a la manifestació convocada en defensa de l’escola pública. Aquests són els nostres motius:

1.- Perquè convoca TOTA la comunitat educativa.
2.- Perquè ja estem patint les retallades més greus des que es va instaurar la democràcia. No són paraules, són xifres: davallada del 13% de la inversió, 3.000 professors menys i 30.000 alumnes més. Es tornen als pressupostos del 2007, però amb 148.000 alumnes més.

3.- Perquè, a les escoles, això s’ha traduït en que els professors de baixa no seran substituïts fins passats els 10 dies lectius (gairebé 15 dies), i hi ha menys hores d’atenció per les criatures amb necessitats especials, menys mestres, menys beques de menjador i material escolar i més alumnes per classe.
4.- Perquè les polítiques d’austeritat dictades per Merkel, Rajoy i Mas provocaran més retallades.
5.- Perquè Catalunya és la regió d’Europa que menys inverteix en educació respecte la riquesa que genera.
6.- Perquè 1 de cada 4 nens viu sota el llindar de la pobresa i som el país on més han crescut les desigualtats socials.
7.- Perquè les taxes universitàries han incrementat un 66%, mesura que ha convertit la nostra universitat en la quarta més cara d’Europa.
8.- Perquè les subvencions a les escoles bressol públiques s’han reduït un 51%, per un 10% a les privades.
9.- Perquè, ara que Catalunya pensa com vol ser i estem convocats a les urnes el proper 25 de novembre, no hem de deixar que les retallades en educació, devastadores pel que fa a la pretesa igualtat d’oportunitats, passin interessadament a un segon pla.
10.- Perquè entre tots hem de construir un mur de contenció contra el desmantellament de l’intent d’estat del benestar que teníem i els serveis públics. O això o la caritat i la policia acabaran fent les polítiques socials.

Fins aquí (només) 10 motius. En teniu més?

Si el dissabte voleu anar ben equipats demaneu una samarreta groga per mail a presidenciaampajujol@hotmail.com. Amb el títol “Samarretes retallades”.
Ja tenim a l’AMPA les primeres samarretes grogues. A partir d’ara i com a moltes altres escoles,  si voleu protestar per les retallades poseu-vos una samarreta groga els dimecres.

3 pensaments sobre “Manifestació contra les retallades

  1. Carla

    Jo afegiria, ara que estem davant d’unes eleccions que CIU manté les subvencions a les escoles del opus i la resta d’escoles concertades que són 98% religioses catòliques, tanmateix els professors de religió designats a les escoles públiques no han patit cap tipus de retallades,la qual cosa fa que hi hagi un clar favoritisme per aquests tipus d’adoctrinament.

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.