Primer viatge dintre del Projecte Comenius: Beeskow, Alemanya

Aquest dilluns passat, dia 28 de novembre, deu nenes de 6è es van trobar prop de l’escola on un minibús les estava esperant a elles i a la Bea Rosal (la nostra dire), la Isabel (tutora de 6è) i la Cristina (mestra d’anglès i informàtica) per dur-les cap a l’aeroport a agafar un avió direcció Berlín.

En posts anteriors ja hem parlat del projecte europeu Comenius. Aquest projecte té vàries parts, una de les quals és l’elaboració d’un conte europeu entre les quatre escoles integrants del grup (escoles de Finlàndia, Alemanya, França i la nostra). Aquest conte finalitza a Barcelona i els alumnes de sisè ja han presentat les seves propostes. Una altra part del projecte Comenius és l’intercanvi d’estudiants. El curs passat algunes famílies de sisè van acollir nens provinents de Finlàndia i d’Alemanya. Enguany toca als nous alumnes de sisè marxar cap a aquests països. La Lisney, la Vera, la Mª Fernanda, l’Andrea i l’Olívia, de 6è A, i la Georgina, l’Ana, la Maria, l’Alyzza i l’Olga, de 6è B, han estat les nenes seleccionades per anar a Beeskow, prop de Berlín i prop de Polònia.

Dilluns nenes i mestres van arribar a Berlín a les 14:00h, van agafar el tren cap a Beeskow on les famílies d’acollida les estaven esperant.

Dimarts van anar a l’Escola Primària Número 1 de Beeskow on van assistir a classes normals… en alemany! Encara bo que ahir dimecres van anar a Berlín a passar el dia! Van visitar les restes del Mur de Berlín (foto), els van fer ruta turística per la ciutat, van anar a un mercat de Nadal típic alemany (Weihnachtsmarkt), s’ho van passar pipa a un parc d’atraccions i van tastar les famoses Bratwurst.

Acabem de rebre el missatge d’avui; copio i enganxo el missatge que hem rebut de les mestres acompanyants:

“Avui amb una mica més de fred i ennuvolat ha estat un dia de ramaders:
Al matí les nenes han visitat un museu de pastors on han treballat en un taller d’ovelles. Han tornat molt contentes i cadascuna amb el seu be.
Després de dinar hem anat a visitar una cooperativa de cria de vaques per llet i per carn. Hem vist un munt de vaques, hem tastat llet de vaca autèntica (deliciosa!!!!!) i hem vist com munyien mecànicament les vaques.
Finalment, hem anat a jugar a ninepin (bitlles) i un sopar d’acomiadament amb els nens i les nenes de les famílies host  d’alemanya, els nens i nenes finlandesos i les nostres nenes juntament amb els professors.”

I aquí teniu les fotos que ens han enviat fins ara:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Salutacions a Beeskow des de Gràcia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.