Convocatòria a l’assemblea general ordinària de l’AMPA

Estimades famílies,

El curs ja ha començat i, un cop més, us convoquem a l’assemblea general ordinària de l’AMPA. Els detalls podeu veure’ls al document adjunt (cliqueu simplement a la imatge), així com en paper a les motxilles dels vostres fills.

Documentació per l'assembleaA continuació us donem quatre apunts sobre allò que fa l’AMPA a través de les seves comissions. Es tracta d’informació sobre el que fa l’AMPA a través de les seves comissions. Us recomanem que els llegiu per tal de poder fer una assemblea al més curta possible, tots tindrem nens esperant-nos!

Què és l’AMPA?

L’AMPA és l’associació de les famílies dels alumnes del Jujol que ofereix solucions a les famílies principalment a l’hora de conciliar família i feina i estalviar despeses en, per exemple, llibres de text.

Per què l’AMPA?

Estudis demostren que els nens els pares dels quals col·laboren activament a l’AMPA de la seva escola tenen un millor rendiment escolar. A més, ens involucrem en la vida escolar dels nostres fills i els seus amics i col·laborem activament a fer-la millor.

Qui pot participar a l’AMPA?

Tothom! Com més siguem, millor. Com més veus i més mans hi hagi treballant-hi, millor es faran les coses i seran més plurals. Qualsevol membre de l’AMPA amb una mica de temps i moltes ganes pot col·laborar-hi activament!

L’AMPA et necessita! Si volem fer coses per l’escola, pels nens i per les famílies, el millor que podem fer és participar i proposar, construir un entorn al voltant de l’escola saludable i enriquidor.
Es pot participar activament mitjançant els òrgans de representació (Junta) i a través de les comissions, hi ha moltes i de molt actives. També es pot participar proposant al mail de l’ampa (ampajujol@hotmail.com).

Si els nens del Jujol tenen llibres a un preu assequible, és gràcies a l’AMPA.
Si els nens del Jujol poden fer activitats extraescolars a un preu assequible, és gràcies a l’AMPA.
Si els nens del Jujol poden anar de colònies a un preu assequible, és gràcies a l’AMPA.
Si l’escola funciona millor que bé, és perquè escola i AMPA anem a una!

L’AMPA som tots, també tu. Els nostres fills et necessiten, el teu fill et necessita. Col·labora.

La participació i implicació dels pares a l’AMPA és necessària per poder dur a terme les activitats. Si participes, tots hi sortim guanyant!

 

Llistat de comissions

Extraescolars

Organitzar les extraescolars, quadrar grups, negociar la utilització de la pista poliesportiva, resoldre mil temes que van sorgint. Buscar noves activitats, si hi ha demanda o sorgeixen noves propostes. Hi ha molta feina feta, i molta feina a fer. És probablement la comissió més important, sobre tot per l’impacte en el dia a dia dels alumnes.

Casalet i Casal d’Estiu

Organitzar el Casalet durant les setmanes de juny de jornada reduïda i el Casal d’estiu.

Colònies

Decidir lloc i dates. Organitzar i controlar difusió i inscripcions. I/O anar a les colònies…

Activitats Familiars

Organitzar alguna activitat per fer, pares i fills, fora d’horari lectiu, normalment els caps de setmana. Visites a museus, parcs, cinema…

Camí Escolar

Pressionar el districte per tal que posi en marxa el projecte de camí escolar al barri de la Vila de Gràcia, treballar-hi a 3 bandes (escoles, les seves AMPA i el districte. És un projecte a nivell de conscienciació dels nens, però també del barri, dels comerços i de desenvolupar una nova senyalització. Ja s’ha fet a altres barris.

Agenda Escolar

Projecte que es realitza entre vàries escoles de Gràcia. Es tracta de fer d’interlocutor amb l’escola per obtenir el material (textos i dibuixos) prèviament consensuats amb les altres AMPA.

Socialització

Mobilitzar i organitzar els pares per fer la feina més repetitiva de classificar, folrar, etiquetar, netejar. No es tracta només de fer-ho, sinó d’organitzar-ho per fer-ho entre tots: fixar unes dates, fer-ne difusió, i quan vingui la gent ser-hi per repartir la feina.

Difusió

Donar a conèixer les activitats de les diferents comissions de l’AMPA i d’altres activitats d’interès per a les famílies via bloc i Facebook. Manteniment del bloc i del Facebook, dinamització del Facebook.

Biblioteca

El curs passat es van fer propostes. Es tracta de tirar-les endavant o d’aportar-ne de noves, i tirar-les endavant.

Festes

Organitzar a començament de curs la festa d’acollida, organitzar juntament amb l’escola les festes conjuntes (castanyada, Nadal, …) i organitzar l’intercanvi de llibres a la Plaça de la Vila el dia de Sant Jordi.

Manteniment i Escolta el Pati

Comissió conjunta Escola-AMPA. Ajudar l’escola en petites reparacions que ja no paga el consorci. Si cal, organitzar pares per fer alguna acció col·lectiva de manteniment (pintar…).

El curs passat escola i AMPA vam engegar el projecte Escolta el Pati. Més informació a http://escoltemelpati.wordpress.com/.

Coordinadora d’AMPA de Gràcia i retallades

Anar a les reunions de la Coordinadora i passar resums i actes a la Junta i les famílies. Un cop cada curs organitzar la reunió a la nostra escola. Anar a les reunions de l’Assemblea Groga. Organitzar l’assistència de les famílies de l’escola a les mobilitzacions. Moure el tema a l’escola. Gestionar el tema de samarretes grogues.

Escola de Pares

Organitzar xerrades amb psicòlegs sobre temes educatius i possibles situacions familiars (separacions, morts, deures, el “no”, etc.). El Departament de Família i Benestar de la Generalitat busca escoles per ser seu de cicles d’aquest tipus de xerrades.

Agenda 21

Impulsar algun projecte de reducció de residus/reciclatge/reutilització/zona verda/ecologia. A la web del projecte agenda21 de l’Ajuntament (http://www.sostenibilitatbcn.cat/) hi ha mil idees i projectes. Comissió compartida amb l’escola.

Petit mercat

Fixar dates, organitzar paradetes, bar, possibles activitats. Fer difusió. Muntar, desmuntar i controlar el dia del mercadillo.

 

Ens veiem dijous 16 d’octubre a les 16:45h! No falteu!

La Junta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.