Escola de pares – sessió 5 – No s’aprèn només a l’escola!

Dilluns encetem la darrera setmana de l’Escola de Pares del curs 2012-2013. En aquesta sessió, apart de parlar del món com a gran escola dels nostres fills, xerrarem amb la Maite Xarrié del joc simbòlic, de la gelosia i tancarem la seva part del cicle de conferències tot fent un resum de les aportacions principals en aquestes cinc sessions. La Maite recomana a totes aquelles persones que hagin anat a alguna sessió que assisteixin. No falteu!

Clica sobre la foto per engrandir-la

Clica sobre la foto per engrandir-la

El cas pràctic

icona_cas_practic_1

“He inscrit el meu fill a tres tardes d’activitats extraescolars. Els dilluns juga a futbol, els dimecres fa anglès i els divendres fa teatre. Està molt content i m’ha demanat que també l’inscrigui a altres activitats els dimarts i els dijous, però em sembla que ens estem passant. Em fa por que acabi rebentat i que tot plegat li robi temps que també necessita per fer deures. Però ell diu que molts companys companyes de classe fan activitats extraescolars cada dia de la setmana, i això em fa dubtar…”

Evidentment, els infants estan plens d’energia i tenen moltes ganes de fer coses, i això és molt positiu. Però el risc de dispersió és evident. De les coses bones també se’n pot fer un abús, i el fet d’estar permanentment en grup també desgasta. Cal mesurar si el que més necessita el nostre fill és fer més coses o seria més interessant poder compartir amb ell les tardes del dimarts i el dijous amb una altra mena d’activitats no grupals. Si el pare o la mare tenim la possibilitat d’estar amb ell aquestes tardes jugant, llegint, passejant, conversant, ajudant-lo a fer els deures, etc. Val la pena de provar-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.