ESCOLA DE PARES – Sessió 4: Tal faràs, tal educaràs!

Clicar per ampliar la imatge

Clicar per ampliar la imatge

El que els pares i les mares fan a casa, i la manera d’expressar com ho viuen, és clau per a l’educació dels fills i filles. Per això, han de ser conscients que són responsables de fomentar també aquests aprenentatges quotidians, amb el “modelatge” que es fa en el dia a dia i amb les formes d’expressar-ho davant dels infants.

És en aquest context quotidià que fills i filles construeixen el seu sistema de valors i la manera d’assumir la seva creixent participació i responsabilitat en les tasques quotidianes.

La sessió és centrarà en prendre consciencia de com en la quotidianitat, pares i mares transmeten valors i actituds als fills i filles, tenint present que aquests seran més proactius en la creació i manteniment d’un bon clima de convivència.

El cas pràctic

icona_cas_practic_1

“Sortim al carrer i és un no parar: que si vull una Coca-cola, que si els del cole mengen cada dissabte al McDonald’s i per què nosaltres no, que si l’altre dia li van regalar unes sabates caríssimes de la marca no sé què a la Maria, que si vull una llibreta de la marca X o Y… És un no parar!”

Els valors, entesos com a opcions de vida, preferències o compromisos, acaben identificant les persones i les famílies, és a dir, els valors dels pares i mares compartits amb els fills i/o filles, viscuts com a valors familiars, donen identitat i coherència al grup. Per tant, si aconseguim implicar les nostres criatures en el sistema de valors familiar, si els ensenyem que els capricis són excepcionals i si la nostra actitud quotidiana és ferma i no és de tipus consumista, de ben segur que no s’acostumaran a demanar-nos constantment que els comprem la darrera joguina de moda o els objectes que ambicionen dels seus companys de classe. Hem de tenir present que és molt difícil transmetre o educar un valor que no es “viu”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.