Jornades portes obertes 2013

Benvolgudes famílies,
S’apropa el període de preinscripció per als ensenyaments de Segon Cicle d’Educació Infantil i d’Educació Primària i l’equip directiu i docent de l’escola Josep Maria Jujol els agradaria poder explicar-vos el nostre projecte educatiu. És per això que us conviden a les “Jornades de Portes Obertes” dels propers dimarts 5 i dimecres 6 de febrer, a les 15:15 h.

L’AMPA del centre és conscient de l’angoixa que patim tots els pares i mares quan arriba el moment d’escollir escola per als nostres fills. Mirarem d’ajudar-vos a alleugerir aquesta angoixa tot oferint una xerrada informativa i orientativa sobre tot el que representa el procés de preinscripció i matrícula on es donarà, a més d’informació, suggeriments sobre com encarar aquest procés i com extreure’n el màxim profit. També parlarem, en base al formulari de preinscripció del curs passat, de com omplir-lo i de quins són els mecanismes de reclamació de què disposem, cas que no estiguem d’acord amb el centre que ens ha tocat.

portesobertes-2013-2

Riera de Sant Miquel, 41-46. 08006 Barcelona. • Tel/Fax: 93 218 08 90.
E-mail escola: a8042780@xtec.cat • Web: http://www.xtec.cat/centres/a8042780
E-mail AMPA: ampajujol@hotmail.com

13 pensaments sobre “Jornades portes obertes 2013

 1. Carla

  M’he enterat de que el Jujol té una classe exclusiva per fer Religió Catòlica, per que no l’ensenyen al pares i mares que van a veure l’escola? o seria massa evident quines son les prioritats de l’escola? Tenir una classe només per Religió Catlòlica i no per ciències o idiomes diu molt de quines són les coses que importen a l’escola, si com a mínim ho ensenyessin a les jornades de portes obertes, els pares podriem escollir l’escola que volem per als nostres fills i no haver d’estar en una escola que no té en compte la diversitat ideològica dels pares i mares que per una raó o un altre acaben matriculant els seus fills en aquesta escola.

  Respon
 2. ampajujol Autor de l'entrada

  Estimada Carla,

  No tenim ni idea d’on et pot haver arribat aquesta informació, tenint en compte que no és certa. La mestra de religió té un despatxet on guarda el seu material. Allà hi ha una taula i tres cadires i es fa servir per fer reforç (matemàtiques, català, etc.) perquè més nens no hi entren. Pots imaginar-te que, si no hi caben més de tres nens, menys hi cabran les famílies que volen visitar el centre. D’altra banda, tenint en compte que aquesta assignatura és opcional i que només una minoria de famílies la sol·licita per als seus fills, sumat al fet de que es tracta més aviat d’un despatxet, i no d’una aula, no creiem gaire adient ni oportú que s’ensenyi a les famílies a les jornades de portes obertes.

  Quant a l’aula d’idiomes, et podem dir que sí tenim una aula d’anglès. Està a la planta de dalt i està equipada amb pissarra digital. Aquesta ens agrada especialment ensenyar-la perquè és una de les joies de la corona. Està al costat de l’aula de música i d’una de les d’informàtica, ambdues aules que també ens agrada ensenyar a les jornades de portes obertes.

  El punt de les prioritats és ben fàcil de respondre. La directora de l’escola i la presidenta de l’AMPA òbviament hem parlat més d’una vegada de temes relacionats amb les prioritats i et podem dir que es resumeixen en un objectiu: que els nens i les nenes del centre, els nostres fills i filles, creixin i es formin d’una manera adequada en un entorn adequat on valors com el respecte, l’esforç i la solidaritat siguin molt vius. L’escola, qualsevol escola, és un microcosmos tot ple d’elements fràgils dels que cal tenir una cura exquisida. Bé, el Jujol, i ho diem en tant que pares i mares que fa molts anys que portem els nostres fills a questa escola, s’escarrassa diàriament per tal que aquesta cura sigui sempre exquisida.

  Finalment només dir-te que entre la directora i la presidenta de l’AMPA contestarem totes les preguntes que se’ns plantegin durant les jornades de portes obertes. Esperem que les famílies portin una bona llista per tal de que ens puguin conèixer al màxim!

  Una abraçada!

  Respon
 3. Carla

  dons estaria molt bé que els pares sabessin d’entrada que si el seu fill ha de fer reforç, ho farà amb una mestre catequista, designada pel bisbat a un aula on es fa religió, i que també aquest mestre farà de substitut quan un mestre estigui de baixa, oi? d’aquesta manera no s’estaria donant una imatge que no s’ajusta a la realitat i quan t’ho trobes, ja és massa tard.

  Respon
  1. Raquel

   A mi niño les da refuerzo la Marisol que es de Educación Especial y es un encanto, no es la de religión…

   Respon
   1. Sandra

    Als petitons els hi fa reforç la Pilar, que també és d’educació especial. Fa mil anys que és al cole, no? Tots els nens la coneixen i l’adoren. I no és la de reli!!!

 4. Xavier Pare del Blai i l'Esteve

  Si utilitzéssim els canals adequats per fer aquest tipus de consultes don-c-s tampoc donaríem aquesta imatge que no s’acaba d’ajustar a la realitat. La professora de religió no ha de ser necessàriament catequista, si ho és o no, ho desconec. Que l’escola destini els espais disponibles a les seves necessitats o prioritats és assumpte de l’escola i és a ells a qui t’has d’adreçar i estic segur que t’atendran encantats ja sigui per escrit o mitjançant una entrevista si la hi sol.licites.

  Respon
 5. Saskia

  I came to the “portes obertes” last year and loved every bit of it. Congratulations! Finally we didn’t move to Barcelona. Hopefully next year…
  BTW I love your blog. Nice job.

  Respon
 6. Saskia

  I came to the “portes obertes” last year and loved every bit of it. Congratulations! Finally we didn’t move to Barcelona. Hopefully next year.. Wait for us
  BTW I love your blog. Nice job.

  Respon
 7. Carla

  La professora de religió és designada a dit pel bisbat de Barcelona i si, és catequista, està a favor de la separció per sexes a les escoles, en contra de l’avortament o de els casaments entre persones del mateix sexe, en contra de la investigació amb cèl.lules mare, a favor de l’adoctrinament en les escoles públiques, pagades amb els diners de totes.
  Aquest és un mitjà més per que els pares i mares puguem expressar les nostres idees com qualsevol altre, de fet és el bloc de l’escola i la seva funció és informar i que també tothom pugui deixar la seva opinió.Personalment crec que si l’escola informés als pares del que es trobaran, tot aniria molt millor,Jo vaig anar a la pública i era 100% laica i ja fa 35 anys d’això. El fet que es segreguin els nens i nenes a l’escola pública, crea una societat també segregada, i no volem això. A l’escola no es va a creure, es va a aprendre.

  Respon
 8. Xavier (Blai i Esteve)

  Carla, estàs dient que hi ha segregació a l’escola? Em sembla que estàs molt equivocada! Sobre la teva opinió, val a dir que és tan respectable com la de qualsevol altra, i un cop dit la teva, has de deixar que els demés diguem també el que pensem. I jo ja et dic, que crec que la resposta a les teves inquietuds la trobaràs al centre i no a aquest bloc.
  Ara però et faig una pregunta: vols dir que tots els altres professors de l’escola estan a favor, només pel fet de no venir del bisbat, de l’avortament, del matrimoni entre persones del mateix sexe i a favor de la investigació de les cèl.lules mare? És que dit així fa una mica de por pensar un món on uns pensen blanc i uns pensen negre!
  Dit això, penso que cal animar a tots els pares a cercar l’escola més adequada pels seus fills, i si no és aquesta ha de ser una altra, doncs igualment animar-los a venir i veure l’escola i les instal.lacions i la gent que ho porta, i, mira, igual el tema de religió no els resulta tan feixuc com et resulta a tu i fan com jo, que no portant els nens a religió ja en tenen prou!

  Respon
 9. Carla

  en cap cas he parlat sobre la resta de professors que no tenen res a veure amb el bisbat, que han fet les seves oposicions i que tenen la seva plaça al Jujol.Ells son professionals de l’educació i la seva missió és educar a banda le les idiologies i creences de cadascun., no , no estem parlant d’aquests.Estem parlant de persones formades per l’església i que la seva missió és evangelitzar els nens i les nenes i si poden arribar més lluny , millor. Per què hi ha pares que volen treure els seus fills de religió i no poden fins que acaba el cicle?

  Respon
  1. xavi (blai esteve)

   Els professors de religió tenen formació qualificada per impartir docència. El tema dels cicles s’ha traslladat a direcció, ja que des del centre es considera que no poden prendre’s seriosament que un pare ara porti el nen a religió, el següent a valors, torna a religió i que el nen no consolidi res. Ara, jo crec que per una cosa ben petita estàs fent una montanya. I ho deixo aquí que és tard i me’n vaig a dormir.

   Respon
 10. ampajujol Autor de l'entrada

  Dear Saskia,

  Not only will we be waiting for you and your child(ren) but we’ll welcome you very warmly! We hope there’s enough space for your child(ren) by then, the school’s rather full! But please, please, try anyway!

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.