Estudi sobre Facebook i nens de primària

Sóc prou gran per tenir Facebook? Menors i ús de la xarxa social

Sempre s’ha alertat dels avantatges i perills que la xarxa social Facebook pot suposar per als seus usuaris, però mai se n’ha parlat des de la perspectiva de restricció que l’empresa mateixa s’autoimposa com a norma general per poder usar-la: els 13 anys d’edat mínima. Mitjançant 475 enquestes, en aquest estudi es realitza un treball de camp en diferents escoles catalanes per comprovar si aquesta xarxa social s’usa en una edat menor a l’esmentada i, si és el cas, comprovar els coneixements que els nois tenen sobre ús i privacitat en la preadolescència. Els resultats d’aquest treball pioner a Catalunya mostren algunes diferències significatives amb els estudis previs realitzats als Estats Units. Així, la incorporació de Facebook a la rutina diària dels adolescents no amaga un cert desconeixement d’aspectes com la privacitat.

En el darrer número de Comunicació: Revista de Recerca i d’Anàlisi, editada per la Societat Catalana de Comunicació, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, apareix un estudi sobre l’ús de Facebook per part de menors. És un article de Pau Marcos, Aida Pujadas, Martí Ramírez, Joan Torras, Aida Tudó.

L’article i el model d’enquesta són consultables a la xarxa:

http://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/65741/65603

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.