Agenda escolar 2011-2012

Com cada any ja ha arribat el començament del curs i amb això l’estrena de les agendes. El primer dia d’escola  a la tarda, segurament, molts nens i nenes i també pares i mares hauran passat una estoneta fullejant l’agenda i ajudant als més petits a escriure les seves dades personals. És un bon moment per explicar als més petits quin és l’ús de l’agenda, el mitjà de comunicació entre pares, alumnes  i escola.

La idea del projecte de l’agenda va sorgir de la nostra escola i al llarg dels anys  s’hi han anat afegint més escoles del barri. Actualment ja en som 8 les que compartim el mateix projecte.  Cada any el tema de l’agenda va variant i aquest any el tema son les festes populars. Al Jujol li va tocar treballar el mes de setembre i van fer alguns dibuixos i textos sobre la Mercè. La resta d’escoles van fer els mesos següents.

A  l’agenda hi ha un apartat reservat per l’horari, que als nens els pot fer gràcia  acolorir per matèries, per ex. català verd, castellà groc, mates lila, etc. Desprès passem a les fulles del calendari,  on els nens i nenes poden apuntar els deures que han de fer. A la pàgina oposada i ha dos espais, un reservat per als nens i nenes on poden, per exemple, fer des de un dibuix o un petit comentari del que els hi ha passat el cap de setmana o fer-lo servir de diari setmanal, i a sota trobem un espai reservat per al pares on podem adreçar-nos als profes per a qualsevol dubte o incidència que puguem tenir, com pot ser voler parlar en persona amb el mestre, preguntes sobre el menjador o d’alguna matèria en concret. A la base de les fulles del calendari hi han unes línies per retallar quan ja d’acabat la setmana i així no heu de buscar la setmana següent.

Al llarg del curs podem anar mirant cap enrere i veure les coses que el nostre fill o filla a anat fent. I per a ells també els serveix de recordatori del que va passant.

Quan acaba el curs l’agenda està ben atrotinada i plena de notes! Val la pena conservar-la per quan ells siguin grans. De ben segur que els hi  fa il·lusió tornar a veure la seva lletra i els seus dibuixos i a nosaltres les nostres notes de pares de primària.

Mireu quins dibuixos més bonics que van fer aquest any:

Els podeu veure tots a:

https://picasaweb.google.com/agenda.escolar.gracia/Agenda20112012SetembreLaMerce#


3 pensaments sobre “Agenda escolar 2011-2012

 1. Isabel

  Gràcies i mil gràcies per aquest post! Mai m’havia fixat en la cantonadeta per retallar ni havia pensat que l’espai per als nens el podien fer servir quan volguessin. Felicitats als qui feu l’agenda.

  Respon
 2. aregall

  Sí, moltes gràcies!
  La veritat és que són fantàstics…
  quin gust poder fer el que et doni la gana…el que et surti..jjajjaj

  Respon
 3. Ana

  L’agenda és una eina molt útil, tan per als nens com per als mestres i els pares. Amb això vull dir que felicitats per la iniciativa a qui la va engegar i felicitats a qui la seguiu tirant endavant!

  Jo tampoc no me n’havia adonat de la cantonadeta, els ho diré als meus nens. Oi que és el primer curs que es fa?

  M’he mirat els dibuixos de Picassa i n’he trobat un que seria ideal com per fer el punt de llibre del mercat d’intercanvi de Sant Jordi.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.