12 pensaments sobre “Finalment no es podrà ofertar el servei d’acollida de 16:30 a 17:00h

 1. Gabriel Coll

  Creo que el adelanto de media hora en la salida de la escuela es tan brutal, por la afectación que supone en la conciliación del horario laboral de madres y padres, que era imprescindible llegar a una solución para todos que no significara necesariamente pagar más dinero, dada la difícil situación económica por la que pasan la mayoría de las familias. No ha sido así, el comunicado informativo, lleno de razones poco convincentes, deja traslucir falta de flexibilidad por parte de BCN Lleure y poca persistencia por parte de todos para buscar una solución. En los escenarios nuevos, y a veces difíciles, es cuando debemos demostrar nuestra capacidad e imaginación para superar los problemas.

  Respon
  1. Tona

   Estic totalment d’acord amb tu Gabriel.He llegit la resolució final,i la veritat és que me quedat de pedra.Les ultimes noticies eren que és cubriría aquesta mitja hora amb total seguretat.És més, ja hi havia data límit per preinscriure’ns.No haguès pensat mai que això és poguès resoldre d’una manera tant desafortunada.La veritat és que realment sembla que no s’ha volgut trobar cap solució.O com tu dius no hi han possat prou imaginació per a adaptar-se a la nova realitat .En aquests temps tan difícils per a la majoria totes les parts haguèssin hagut d’esforçar-se més per trobar-la.Sobretot que no fòs un daltabaix econòmic com el que ha acabat essent.Personalment ho veig molt i molt complicat, segur que no som els únics.I més desafortunat he trobat el comentari de que la resta d’escoles del barri no ofereixen cap servei.No crec que aquest sigui un acertat i bon exemple a seguir.Bon estiu a tothom…i ja podem anar pensant “les mans i mànigues ” que haurèm de fer la majoria per amotllar-nos a la nova situació.

   Respon
   1. carlota

    Us asseguro que des del cole i des de l’AMPA es van fer molts esforços per solucionar aquest problema.

    No penseu que l’escola o l’AMPA se n’han desentès. Podeu pensar que l’AMPA necessita més ajuda, sempre, però no que es desentén dels problemes.

    I personalment em sembla més important ofertar acollida i activitats de 4:30 a 6, que de 4:30 a 5. Els que podem recollir els nens a les 5 tenim sort.

 2. Tona

  He estat comentant aquest tema amb altre gent d’altres escoles.Us vui fer arribar una sol.lució que han fet l’escola Tàber.Han agafat a “CaixaForum” per què els fagin tallers, experiments de ciència….No sé …te molt bona pinta.El preu que els hi surt a ells és de 15 euros.Però penso que serà en funció dels nens que s’hi apuntin.Personalment crec que hi hàguèssin pogut pensar en altres sol.lucions.Vem estar parlant del tema amb una mare de l’escola i varem comentar que ja que hi ha tanta gent al’atur .Potser haguès estat bé d’oferir aquesta feina a alguna d’elles.No sé són idees ….

  Respon
  1. Presi

   Hola Tona,

   Són 15 euros per setmana, per mes, per trimestre, per any? Per un dia, dos, tres, quatre o cinc a la setmana? Estarien disposats del Cosmocaixa a baixar fins a la Vila de Gràcia? L’escola Tàber no està gaire lluny del Cosmocaixa, però el Jujol està a una bona tirada.

   Des de la junta de l’AMPA hem estat pensant, Tona, que tal com ho poses sembla que no haguem fet res i t’asseguro que ens hi hem escarrassat. Si tu tens una proposta amb les dades necessàries, òbviament que ens l’estudiarem! El nostre sentit d’ésser, en tant que AMPA, és per recolzar les famílies i oferir solucions a problemes generals que puguin anar sorgint com aquest n’és un exemple. De vegades ho aconseguim, d’altres malauradament no. El que sí fem sempre és acceptar ajut de les famílies, en propostes i temps de feina.

   Ja se’ns va ocórrer la possibilitat de que treballessin mares i pares a l’atur, però no es pot oferir una feina remunerada a una mare o un pare de l’escola, els pares hi hem de treballar voluntàriament i fins i tot en aquest cas els pares i mares haurien de tenir la preparació adequada.

   Però com he dit abans, per suggeriments estem sempre oberts. Qualsevol punt que es pugui millorar, el millorarem. No oblideu però que l’AMPA està formada per mares i pares (sobre tot això: som MARES I PARES) que oferim un temps de servei a totes les famílies i que ho fem de forma voluntària i no remunerada. No som professionals i treballem amb tota la il·lusió del món pensant que ajudem a que aquests anys al Jujol siguin al millor possibles per a les famílies.

   Una abraçada,

   Ana

   Respon
  2. carlota

   Hola Tona,
   M’he posat en contacte amb una amiga mare del Tàber, per intentar copiar en la mesura del possible la solució que ells oferten. Encara que això ho podia haver fet qualsevol persona interessada.

   Doncs la meva amiga ha flipat. Al Tàber no han trobat cap solució per la franja de 4:30 a 5. Hi ha un servei d’acollida (li diuen Ludoteca /aula d’Estudi), però és de 16:45 a 18:00. I val, al mes i provisionalment, 14– 16€ (un dia setmana) 28 – 32€ (dos dies setmana). Al Jujol, el servei equivalent val 18€ un dia a la semana i 30€ dos dies a la setmana. És una mica més car, però és que les extraescolars del Tàber les gestiona Can Caralleu, o sigui que és com competir amb el Caprabo.

   De totes maneres, com veus seguim investigant. Ja sé, com ja ens heu recordat, que mal de muchos consuelo de tontos, però si no ho ha ofertat cap escola, potser és que és realment complicat, no que els de l’AMPA del Jujol no ho haguem fet prou bé. O no ens en preocupem prou. I us recordo que la comissió d’extraescolars no és un departament de 50 persones. Són dues mares que treballen i òbviament tenen fills.

   Carlota

   Respon
   1. Tona

    Hola Carlota.Evidentment no pretenc fer cap carrera d’obstacles aviam qui diu o no la veritat.A mi la persona que m’ha informat del tema del Tàber és realment molt propera i penso que no tenen perquè enganyar-me.És tracta del meu germà i la meva cuñada.Però bé cap problema…Jo i els altres pares que em expresat la nostra inquietut,solament pretenem col.laborar en el que poguem per trobar una bona solució.Sé perfectament qui porta els extraescolars.És mes com ja vaig dir ,directament el primer dia d’escola vaig estar parlant amb la Silvia i em va estar fent cinc cèntims de tot plegat.I evidentment em va convidar a que propossesim quansavol idea.Crec que la conversa va ser cordial i prou entenedora per ambdues parts.A partir d’aleshores és el que s’ha intentat fer,buscar una solució que ens vagi bé a tots.Mònica Escudero a fet una bona proposta a la pàgina de l’AMPA al Facebook.La va llençar fa un parell de dies.Va preguntar si l’escola ens pot deixar algun espai per a que els pares que ens interessi .De manera organitzada poguem crear una xarxa per cuidar els diferents nens apuntats,nosaltres mateixos .De manera que cada un de nosaltres se’n fagi càrrec un dia a la setmana .Depenen dels nens apuntats un o dos persones.El lloc ideal seria un espai tranquil .per pintar,dibuixar,fer jocs de taula…com pot ser el menjador.Però encara és hora que ens digeu alguna cosa.EAquest dimecresvolem reunir-nos per parlar del tema.Aleshores ens aniria molt bésaber alguna cosa de la proposta de l’espai.

 3. Gabriel Coll

  Carlota, no cuestiono los esfuerzos del AMPA y de la escuela, sino el resultado final. No comparto tampoco que plantees si es más importante ofertar acollida de 4:30 a 6 que de 4:30 a 5, pues se trata de hacer una oferta lo más amplia posible y a medida de las necesidades de todas las familias. En este sentido, pienso que hacer una encuesta a las familias sobre sus necesidades sería muy útil.

  Analizando el programa de extraescolares, se ve que lo que se ha hecho, por conveniencia, es igualar el horario de la acollida a la de las actividades programadas. Se da la paradoja de que, por ejemplo, cuatro días de acollida semanal son 53€/mes y cuatro días de actividades (teatro, danza, deportes, juegos, etc.) son entre 64€/mes y 77€/mes. No sé si con esto se intenta que se apunten más niños a las actividades, pero la comparación no es lógica.

  No hay que olvidar que la empresa que realiza las actividades extraescolares es una empresa privada al servicio de las familias de la escuela y que, por lo tanto, debe ser receptiva a nuestras necesidades y posibilidades económicas. Si no es así, cuestiono cambiar de empresa por una que si lo sea.

  Respon
  1. Presi

   Estimado Gabriel:

   Precisamente la comisión de actividades extraescolares y casal/casalet necesita gente. Son dos madres que van muy justas de tiempo. Si colaboras, podrás aportar tus ideas y tu tiempo para mejorar la oferta. Te recuerdo, porque supongo que saberlo, ya lo sabías, que los integrantes de las diferentes comisiones del AMPA son madres y padres de la escuela que se meten en esos embolaos con toda su ilusión y con la esperanza de estar ayudando a todas las familias del centro (socias del AMPA o no) entre otras cosas a conciliar la vida laboral y familiar.

   Recuerdo también que la decisión de este nuevo horario vienen de la Administración y que somos los padres y las madres de los centros, a través de nuestras AMPA, los que tenemos que hacer encaje de bolillos para que esas decisiones políticas afecten lo menos posible a las familias de nuestros centros. Algunas veces lo conseguimos. Otras lamentablemente, no. Pero lo que debe estar claro es que nos mueve nuestra voluntad de servicio. Nos metemos en verdaderos “embolaos” y lo hacemos a gusto, pero somos madres y padres de familia, trabajamos ocho horas fuera de casa y del poco tiempo que disponemos para dedicar a nuestros hijos robamos unas horas para dedicároslas a todas las familias del centro.

   Que no se dude nunca de nuestra buena voluntad y de que hacemos todo lo posible para dar servicio.

   Te repito que serás muy bienvenido en la comisión de actividades extraescolares y casal/casalet. Si te animas, escribe un e-mail a ampajujol@hotmail.com. También te invito a la asamblea que tendrá lugar en el mes de octubre y al que están invitadas todas las familias socias del AMPA.

   Saludos cordiales,

   Ana

   Respon
  2. Tona

   Hola Ana,Carlota No poso en dubte que heu treballat per sol.lucionar aquest problema,que ens afecta a tots i que evidentment no heu generat vosaltres.No ho poso en dubte perquè jo mateixa si que en la mesura que puc participo en les diferentes comissions de l’Ampa.Suposo que finalment no s’han trobat sol.lucions i s’ha preferit optar per enfortir la matriculació als diferents extraescolars o a l’espaï d’acollïda .Però personalment i com crec que pensa molta gent,amb la qual he tingut el plaer de parlar i contrestar el tema aquests dies .Però que malauradament com comenta en Gabriel ,o no entra en aquest espaï del blog o com sempre no gosa a comentara o protestar .Sé que la politica de l’escola no està a favor de contractar pares o mares per cap activitat escolar remunerada.Però degut a aquest canvi tan dràstic i tan inconvenient per a la majoria,penso que potser i evidentment parlem de persones titulades en quelcom relacionat amb el camp educatiu(mestre,monitor….).És podria fer una excepció ,per al bé d’una majoria. Potser no penso tan sols en un servei d’acollïda sino per exemple ,en una estona de diferents tallers (manualitatas,pintura…) En quant al tema del CosmoCaixa si que potser és per proximitat no sé …tot és preguntar-ho .Si més no,tenir-ho present perque l’any que bé poguem contectar amb ells o amb d’altre entitat semblant que oferti quansavol activitat interessant.Els 15 euros eren mensuals .Jo no sé que en pensaran el demès.Però personalment :el servei d’acollïda és molt car .I si per solventar aquesta mitja hora em de pagar aquesta cuota o en l’altre cas apuntar-los a extraescolars cada dia.Ja no et dic rés…Personalment jo ara per ara no tinc molts problemes de recollida.Doncs malauradement sóc d’aquest tant per cent tan alt avui en dia ,que està a l’atur.Però espero amb paciència i constància que aquest fet millori i finalment trobi alguna cosa.Si pot ser amb “cara i ulls”per poguer fer front a la despesa d’aquesta mitja hora.O sobretot que s’adeqüi a l’hoari escolar.Perquè avui en dia i tal com anem això sembla ciència ficció. Sento si com sempre, per expresar el meu malestar o disconformitat,sembla que ja no se’m ha de mirar amb bons ulls.A mi hi ha qui no està d’acord amb la desició que s’ha pres.Crec que molta gent pensa com nosaltres però no és pronuncïa per comformisme o ves a saber perquè? Gràcies,Tona

   Respon
 4. Gabriel Coll

  Querida Ana,

  Valoramos vuestra dedicación a la escuela a través del AMPA y nos hacemos cargo de lo que supone, pues todos nosotros vamos al límite en nuestro tiempo debido a todas nuestras ocupaciones. Yo, por mi parte, puedo contribuir por el momento con estos comentarios en el blog, que veo que no se utiliza mucho, pues solamente Tona, Carlota, tu y yo hemos participado.

  Las cuestiones que yo he planteado son, en resumen:

  1. Realizar una encuesta para conocer las necesidades de las familias.

  2. Analizar si el programa de las actividades extraescolares de este curso está bien planteado o podría mejorarse, sobre todo respecto a la acollida.

  3. ¿Se pueden negociar alternativas con IPP Leure i Esport?¿Que relación contractual tenemos con ellos?

  Me gustaría conocer vuestra opinión sobre estas cuestiones.

  Gracias,

  Gabriel

  Respon
 5. Presi

  Estimado Gabriel:

  Gracias por tus aportaciones. Se nota que vienen movidas por lo que nos mueve a todos en las diferentes comisiones del AMPA: ayudar. Por ello me gustaría que te animaras a formar parte de la comisión de extraescolares, casal y casalet. Como te comenté anteriormente esta comisión va muy falta de miembros. Además el inicio de curso es la época en la que van más agobiadas de trabajo: inscripciones, control de que las actividades tengan la cantidad mínima de inscritos, en caso contrario buscar soluciones con las familias, arrancar las actividades…

  Por ello me encantaría que aceptaras mi propuesta de pasar a formar parte de la comisión. Para empezar, podrías pasar a la junta (ampajujol@otmail.com) una propuesta de formulario. Martí, David, Alex, Carlota, Raquel, Vyta y yo (miembros de la junta) estudiaremos la conveniencia de pasar el cuestionario (por experiencia, no es bueno tener demasiada oferta porque al final nlas actividades no tienen el mínimo de inscritos para poder hacerse, con lo que inevitablemente habrá quejas) y, en caso de que se acepte y si hubiera sugerencias de cambios por parte de los miembros del AMPA, te las haríamos llegar. Una vez acabado este proceso, pasaríamos el cuestionario a Martha para que hiciera mochileo. Sería fantástico que el vaciado de los datos y la extracción de conclusiones también los hicieras tú para presentarlas al resto de la comisión y estudiar medidas de mejora.

  Con IPP tenemos unas magníficas relaciones. Desde hace veinte años colaboran con el AMPA en las actividades extraescolares y siempre ha habido un diálogo fluído con ellos, quienes siempre han aceptado sugerencias de mejora o de cambio y quienes colaboran activamente en otras actividades del AMPA como son servicio de acogida gratuíto (no cobraron) durante las sesiones de la Escuela de Padres y monitoraje gratuíto también (sólo les preparamos la cena a los monitores) durante la fiesta de final de curso que hicimos en junio en el patio. Así que no habrá ningún problema a la hora de presentarles propuestas.

  Esepro que te animes y nos eches un cable. Gente con ideas y ganas de trabajar siempre serán, como lo son, bienvenidos a las comisiones del AMPA e incluso a la junta (se necesita Vicepresidente).

  Espero que nos veamos (y nos conozcamos) en la Asamblea que tendrá lugar en el mes de octubre.

  Un saludo bien cordial,

  Ana

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.