La Riera de Sant Miquel

Molts de vosaltres no ho recordareu, però fa uns anys la Riera de Sant Miquel tenia 2 carrils de circulació! Sembla impossible, però la sortida de l’escola era encara més estreta, angoixant  i perillosa que ara. No hi havia ni la tanca de ferro que ara sembla que hi hagi estat sempre.

Gràcies a les gestions i a la insistència de l’AMPA, durant molt temps, s’ha anat pacificant la Riera. Ara hi ha un únic carril de circulació, els passos de vianants estan ben marcats, els semàfors s’han adequat més a les necessitats dels nens… Alguns carrers, com Luís Antúnez es varen fer de vianants arran  d’un estudi exhaustiu que va fer l’AMPA sobre els recorreguts més freqüentats pels alumnes de l’escola. Fins i tot es varen moure les zones de càrrega i descàrrega de la Via Augusta per descongestionar el lateral de la Diagonal i poder reduir la Riera a un únic carril. Tot això gràcies a la feina dels pares i mares de l’AMPA.

Però encara queda molta feina.

L’any passat patíem perquè no tornessin a obrir al tràfic la part superior de la Riera de Sant Miquel, cosa que hagués tornat a incrementar el tràfic davant de l’escola. La part superior de la Riera, entre la Travessera i Luís Antúnez ja s’ha  convertit en plataforma única (la calçada està a la mateixa alçada que les voreres) i de prioritat invertida (les persones tenen preferència sobre els vehicles).

http://www.graciatelevisio.cat/node/964

Ara falta que facin el mateix amb el tram entre Luís Antúnez i la Diagonal.

En la COMISSIÓ DE SEGURETAT I MOBILITAT de l’Ajuntament de Barcelona, en data  22 d’octubre de 2009, es va acordar “que, amb l’objectiu de pacificar el trànsit al carrer Riera de Sant Miquel i els seus voltants i un cop finalitzades les obres al Mercat de la Llibertat, aquest  esdevingui un carrer amb plataforma única, de prioritat invertida, i amb el sentit del trànsit oposat a l’actual, és a dir, de muntanya a mar”

http://w3.bcn.es/fitxers/ajuntament/acord201009.736.pdf

http://w3.bcn.es/fitxers/premsa/091022comissiseguretatimobilitat.222.pdf

Ara haurem d’estar atents a veure si es compleixen aquests acords. I a veure com ens afecten les obres del nou poliesportiu del carrer Perill.

Us imagineu la Riera tal com són ara els voltants de Rius i Taulet, o Verdi, o Astúries…

Per cert, aquí us deixem una curiositat sobre el Sr. Luís Antúnez

http://www.flickr.com/photos/arice39/4770911344/

4 pensaments sobre “La Riera de Sant Miquel

 1. gemma

  Doncs sort en tenim dels que abans van fer la feina !!!
  sinó, ara encara estaríem amb més cotxes i “merder” que ara…ufffffffff
  no m’ho puc creure.
  Hem de fer el que sigui perquè la Riera sigui peatonal, que quan surtin els nens TOT sigui una placeta.
  I clar, fóra d’horari escolar, que passin els cotxes que vulguin!
  que tot no pot ser.
  apa, eso.

  Respon
 2. Retroenllaç: Assemblea general. Moltes gràcies. « JUBLOG, el bloc de l'AMPA de l'Escola Josep Mª Jujol

 3. gemma

  després de 2 anys del meu darrer comentari, veig que estem pitjor…!
  sembla mentida oi?
  el carrer Goya l’han canviat de direcció. Ara doncs, quan anem a l’escola abans de les 9h. del matí, ens trobem cotxes, motos, furgos, etc…que ens venen per darrera! i amb el perill afegit del semàfor al final del carrer abans de gran de gràcia…
  és a dir…hem empitjorat .
  i jo pregunto….per què no tenim el terra PINTAT ???com les altres escoles d’altres barris??

  Respon
  1. ampajujol Autor de l'entrada

   Al barri de Gràcia el projecte camí escolar acaba de començar. Al Jujol fa anys es va fer un projecte de camí escolar que va ser quan es va reduir la Riera a un carril, es van posar semàfors i passos zebra… Ara a veure si amb l’embranzida del camí escolar a Gràcia aconseguim més!

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.