El Servei de Famílies Col·laboradores (SFC) de l’Ajuntament de Barcelona

Des de l’Ajuntament ens presenten el  Servei de Famílies Col·laboradores (SFC).

És un servei que intervé per ajudar a les famílies que puntualment no poden ocupar-se dels seus fills/es per diverses circumstàncies (motius laborals, formatius, familiars o de salut) facilitant-los una altra família propera. Al SFC compten amb un banc de famílies voluntàries, que s’ofereixen per tenir cura dels infants d’aquelles altres famílies que no disposen de xarxa social, familiars, ni recursos econòmics suficients per contemplar altres alternatives.

Aquest 2017 han atès 52 infants a la nostra ciutat i volen atendre’n més. Per aquest motiu necessiten famílies disposades a compartir una mica del seu temps amb d’altres que ho necessiten en aquest moment.

Les col·laboracions són molt flexibles i s’adapten a la disponibilitat que tingui la família, des d’unes hores al dia, a caps de setmana o algun període de vacances.

Si és té temps, qualsevol model de família pot ser família col·laboradora… hi ha tantes possibilitats de col·laboració com famílies diferents a la ciutat.

Aquí teniu un parell d’exemples reals:

  • La  Laia i la seva mare fa mig any van immigrar a Barcelona des de Perú. A la mare l’han d’operar d’una vèrtebra i no disposa de suficients recursos econòmics ni de xarxa de suport familiar ni social que pugui atendre a la seva filla durant el temps que ella romandrà hospitalitzada. Necessita una família que durant aquest temps es faci càrrec de la Laia.
  • En Pau a casa està passant per una situació de conflicte familiar. Els seus pares s’estan divorciant, trobant-se la mare absent del domicili i el seu pare qui fins ara s’havia fet càrrec del nen, es troba en un estat de desbordament emocional amb dificultats per conciliar la vida laboral amb la familiar, no podent oferir una atenció adequada al seu fill. El Pau necessita una altra família que el cuidi i l’atengui alguna tarda,  mentre que el seu pare va millorant el seu estat emocional i reorganitza la seva situació personal i familiar altra vegada.

Podeu trobar més informació al nostre web aquí i en aquest vídeo on algunes famílies expliquen la seva vivència, VÍDEO.

Servei de Famílies Col·laboradores (SFC)
de l’Ajuntament de Barcelona
C/ Ca l’Alegre de dalt, 5 – 08024 Barcelona
Tel 93 291 59 66 i 93 291 59 67

Un pensament sobre “El Servei de Famílies Col·laboradores (SFC) de l’Ajuntament de Barcelona

  1. Retroenllaç: El Servei de Famílies Col·laboradores (SFC) de l’Ajuntament de Barcelona – #somrius

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.