Vols saber com es reparteix el temps al migdia i què fan els nens que es queden a menjar a l’escola? (I part)

Captura de pantalla 2015-10-29 a las 22.42.48

A l’última assamblea de l’AMPA algunes famílies van manifestar interès per saber quines són les possibilitats d’oci i com es distribueix el temps havent dinat i abans de començar les activitats escolars. Hem consultat amb Marta (que és la coordinadora del servei de menjador i supervisora dels monitors i monitores del pati). A continuació us fem un breu resum:

Oci, jocs i possibilitats que tenen els nens per entretenir-se: a l’hora del pati i havent dinat els nens tenen la possibilitat de sol·licitar a la secretaria algun dels jocs de taula disponibles (parxís, escacs, cartes, quí es qui, etc.).

També existeix la possibilitat d’utilitzar pilotes  i per descomptat utilitzar el rocòdrom, la pista de carreres i els jocs del pati.
-Biblioteca i temps de lectura: en el hall de l’escola hi ha a disposició una biblioteca petita amb coixins que marquen l’aforament d’aquest espai. Si hi ha coixins lliures significa que es pot llegir…si no, cal esperar torn.
En ocasions puntuals els monitors organitzen partits de fútbol mixts (nois i noies) i vetllen perquè es conformen equips i no es cometin massa faltes. També es pot visitar la sala de música per veure una pel·lícula (sobretot en dies de pluja) o fins i tot visitar l’aula d’informàtica en dies puntuals.

En la assemblea de l’Ampa també va sorgir el dubte sobre com es gestiona el menjador dels petits, sobretot a l’hora de controlar si mengen o no. Algunes famílies se sorprenen que els pitets de les seves adorables criatures arribessin a casa tan impecables…doncs sobre això també hem preguntat a Marta, que ens ha dit :

Captura de pantalla 2015-11-03 a las 02.43.26“No pateixin!, ho tenim controlat!! existeix un protocol intern en el qual cada monitor i jo mateixa fem seguiment, sobretot dels més petits que es queden al menjador. Tenim una agenda diària on apuntem cada detall rellevant i si hi ha alguna cosa que notificar, sens dubte, ho fem ja sigui per mitjà del professor/a perquè ho comenti als pares o via nota personalitzada a l’agenda”

En definitiva, si a les famílies no se’ls informa gens, és perquè els nens estan menjant bé. Encara hi ha molts petits que estan en període d’adaptació i cal ser pacients. A mitjans de la propera setmana es realitzarà  una reunió amb la Marta i els monitors de menjador (convocatòria que s’anunciarà directament a les famílies de P3) en la que informaran els aspectes rellevants de cada nen i els resultats de l’observació inicial a més de recomanacions.
 
De totes maneres, sempre que es tingui un dubte puntual, és possible utilitzar l’agenda escolar per aclarir-lo o dirigir-se directament a la secretaria per parlar amb la Marta… però com ja hem dit, si no hi ha cap notificació de part de l’escola no cal preocupar-se.
Sobre totes aquestes alternatives i el protocol de menjador i d’oci a l’hora del pati, estem preparant un post més detallat que publicarem en breu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.