Alèrgies alimentàries de cara al barem de la preinscripció

L’altre dia, a una de les jornades de portes obertes al nostre centre, un pare va preguntar si les alèrgies alimentàries es consideren “malalties cròniques que afecten el sistema digestiu, endocrí o metabòlic”, tal com posa al full de preinscripció del curs passat. Ho hem consultat als membres de la Coordinadora d’AMPA, que sempre hi ha algú que hi entén molt, i la resposta que hem rebut és aquesta:

“L’al·lèrgía SÍ que es considera una malaltia crònica del sistema digestiu, endocrí o metabòlic sempre i quan estigui acreditada com a tal (és a dir, amb les paraules exactes) a través d’un certificat mèdic oficial (metge del sistema públic o crec que col·legiat).

A la web de la preinscripció ho diu així:
Certificat mèdic oficial que acrediti malaltia crònica de l’alumne o alumna, que afecti al sistema digestiu, endocrí o metabòlic, que exigeix una dieta complexa que condiciona de manera determinant el seu estat de salut.”

Tinguem en compte que encara no tenim cap dada del procés de preinscripció per al curs 2012-2013 i que aquesta informació la tenim del procés del curs 2011-2012. Bo i això, no creiem que aquest punt canviï.

4 pensaments sobre “Alèrgies alimentàries de cara al barem de la preinscripció

 1. Nerea

  Amb certificat médic oficial indicant expresament la referencia a la dieta ni aquest any per P3 ni el passat per Bressol han acceptat alergies alimentaries com a malaltia crónica. Pots posar l’enllaç de la web de la preinscripció que esmentes on es diu “que exigeix una dieta complexa que condiciona de manera determinant el seu estat de salut”? per que l’unic text que trobo es que en comptes d’aixo diu “inclosos els celíacs”
  Gracies.

  Respon
 2. ampajujol Autor de l'entrada

  Hola Nerea,

  “Si l’alumne o alumna té una malaltia crònica que afecta el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs: 10 punts.

  Documentació a presentar:
  Informe emès per un metge o metgessa del sistema públic de salut o certificat mèdic oficial amb signatura legalitzada pel col·legi de metges de la demarcació corresponent, en què s’indiqui expressament que l’alumne o alumna té diagnosticada una malaltia crònica que afecta el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs, i s’hi especifiqui de quina malaltia es tracta.”

  Ho pots trobar en aquest enllaç: http://www20.gencat.cat/portal/site/queestudiar/menuitem.2f4f37c88e124629e85c7273b0c0e1a0/?vgnextoid=a24b699e44af4310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=a24b699e44af4310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

  Tingues en compte però que són criteris complementaris, això vol dir que pel davant teu passaríen les famílies amb discapacitat o beneficiàries de l’ajut de la renda mínima d’inserció.

  Tens encara demà dijous i demà passat divendres per reclamar.

  Bona sort!

  Ana

  Respon
 3. Nerea

  Graciés Ana pero aquest enllaç del gencat ja ho he llegit un munt de cops.

  Per tal de fer-ho servir en una hipotética al·legació demanava la direcció web on posa aixó que escribiu per 2012-2013:

  “A la web de la preinscripció ho diu així:
  Certificat mèdic oficial que acrediti malaltia crònica de l’alumne o alumna, que afecti al sistema digestiu, endocrí o metabòlic, que exigeix una dieta complexa que condiciona de manera determinant el seu estat de salut.”

  Buscant i buscant he trobat on adreçar la consulta i la resposta oficial que he obtingut es:

  “La celaquía no es una al·lergia al blat, es una intolerancia al gluten que inflama una part de l’intestí i no es considera al·lergia, per tant la menció a la celaquía no obre la porta a considerar puntuables les alergies alimentaries.
  Així ho recullen expresament els criteris de baremació publicats per a les escoles bressol de Granollers, seguint el nostre consell arran la quantitat de preinscripcións amb certificats médics d’al·lergies alimentaries en aquest municipi per a infantil i primaria d’aquest any .

  Subdirecció general de la Inspecció d’Educació”

  L’enllaç dels criteris de baremació de Granollers:

  Click to access Criteris%20admissi%C3%B3%20i%20baremaci%C3%B3.pdf

  Respon
  1. ampajujol Autor de l'entrada

   Hola Nerea,

   El teu cas se m’escapa, ho sento molt. Jo vaig publicar la resposta que em van donar des de la Coordinadora d’AMPA de Gràcia, a Barcelona. En teoria hauria de ser igual a tot arreu.

   Si vols algú que et pugui ajudar al 100%, et recomano que et dirigeixis a la FAPAC (http://www.fapac.cat/consulta).

   Com que a mi també m’interessa estar informada sobre el tema, ja he tramès la meva sol·licitut d’informació. En quant la rebi la penjaré aquí per si tu encara no haguessis rebut la teva.

   Molta sort!

   Ana

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.